Loading...
Activiteiten 2017-10-18T20:50:07+00:00

In de Vierstee worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Op deze pagina vindt  u een overzicht van het programma.

1919 februari 2018

Hét recept voor een socialer Maartensdijk

19 februari 2018|

Stichting Vierstee 2.0 vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil mensen met elkaar in verbinding te brengen. Samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap.We hebben daarvoor een plan, een idee: “Aan de Keukentafel”!

Er gaat niets boven live!
“Aan De Keukentafel” wil alle inwoners, jong en oud, verbinden door samen ‘Aan De Keukentafel te gaan’. Elke week wordt warme maaltijd georganiseerd in de Vierstee waar iedereen uit de buurt voor uitgenodigd is.

Samen er zijn voor elkaar
“Aan De Keukentafel” heeft als doel mensen aan elkaar te binden, nieuws en dagelijkse zaken te bespreken en een luisterend oor te bieden. Een bijdrage leveren aan de primaire behoefte van de mens, d.m.v. het aanbieden van een “keukentafel” waar buurtbewoners/inwoners van Maartensdijk en professionals elkaar kunnen ontmoeten, spreken, in een open gezellige, warme sfeer. Waarin we open staan voor verschillende maatschappelijke en culturele achtergronden. Onze sociaal restaurant “Aan De Keukentafel” heeft een signaalfunctie, gericht op onze gasten en vrijwilligers m.b.t. maatschappelijke problematieken. Dat we met elkaar bereid zijn te luisteren naar elkaar, elkaar op weg te helpen met het vinden van de juiste ondersteuning, hulp en zorg.

Positieve bijeenkomst
Soms komen lokale bekenden mee eten, daar zijn bijvoorbeeld kinderen vaak van onder de indruk; “Politieagenten, brandweermannen, kunstenaars, muzikanten, ondernemers, bekende en minder bekende Nederlanders zijn ook mensen die moeten ook eten, zeggen ze dan.” De kind en ouder relatie neemt een ander wending aan; omdat ouders nu meer tijd kunnen nemen voor het samen eten, buiten de deur. Kinderen hoeven niet strak in het gareel zoals in een restaurant. Het wordt ook ervaren door onze gasten als een “uitje” die normaliter niet buiten de deur eten en drinken omdat dit financieel niet haalbaar is.

Inkopen in Maartensdijk
Het is een laagdrempelig restaurant in een vriendschappelijke familiesfeer, waarin mensen kunnen samen komen: “Aan De Keukentafel” voor een gezond, verantwoord en betaalbare maaltijd. Alle inkopen worden lokaal gedaan, om een bijdrage te leveren aan de groei van de lokale economie en ondernemerschap.

Iedereen Aan De Keukentafel
Iedereen is welkom aan de keukentafel, schoolkinderen, volwassenen, professionals, ouderen en jongeren.

 

2828 januari 2018

Samen Leuke Dingen Doen

28 januari 2018|

Vindt u het leuk om samen iets te gaan doen en zoekt u iemand die dezelfde interesses heeft als u? Neem dan eens een kijkje bij de Samen Leuke Dingen Doen Markt. U kunt er vrijblijvend langs komen en ontmoet er mensen die net als u houden van bijvoorbeeld samen wandelen, sporten, een theater bezoeken of spelletjes doen. In Maartensdijk organiseert Mens De Bilt in samenwerking met De Vierstee een markt waar diverse kraampjes staan met verschillende thema’s:

  • Samen eten/koffie drinken;
  • Samen bewegen (wandelen, sporten, fietsen etc.);
  • Samen een spel spelen (schaken, biljarten etc.);
  • Samen naar film, theater of concert;
  • Een door uzelf gewenste activiteit.

Bij het kraampje van uw voorkeur vindt u mensen met dezelfde interesse. U kunt zelf onderling uw afspraken maken, of uw ‘oproepje’ op het Samen Leuke Dingen Doen bord in de hal van De Vierstee hangen. Er liggen hiervoor per thema bijpassende kaartjes. Medewerkers van Mens DE Bilt lopen rond om uw vragen te kunnen beantwoorden.

De markt is op woensdag 31 januari tussen 14.00 en 16.00 uur in De Vierstee, Nachtegaallaan 30 Maartensdijk. Nadere informatie bij Mens 0346-214161.